lørdag 23. november 2013

Her kommer vinter'n!

Etter en stormfull helg forrige helg ble det tydelig at dette var en siste skikkelig hilsen fra høsten og nå er det blitt vinter. Med helt ned i 10 minusgrader denne uka er det ingen tvil om at det nå er vinter og den kalde tida er i gang. Når vi i tillegg har fått snø (! :-D)er stemningen komplett og får stadig anfall av julestemning. På tirsdagskveld fikk vi og et innfall om å gå en sein kveldstur i nysnøen, og når det etter hvert klarnet opp var det månelys og klar himmel siden det var såpass kaldt, og snøen lyste opp selv om det var mørkt. Selv om det ikke er store mengdene som er kommet så er det ikke så mye som skal til før det blir skikkelig vinterstemning! :-)









Vinter i Skogn <3

Da det ble mildt i går kveld og regn var det jo en mulighet for at vinteren var over allerede, men da vi våknet til dette i dag så hjalp det godt :-D


Så siden det nå (her i hvertfall) er blitt vinter tenkte jeg å dele en oppskrift vi testet ut her i dag som kan være god på kalde vinterkvelder :
Smuldrepai med epler
 
 
 
Oppskriften har jeg funnet i et ukeblad og syntes den hørtes så god ut at vi måtte prøve den. Veldig enkel å lage også, og tar kort tid og forberedelser. Valgte å kun lage med epler i siden jeg ikke hadde tilgang på solbær og det ble meget godt ;-)
 
 

Og så er det så kjekt å ha en ekstra hjelper på kjøkkenet som kan hjelpe til med eplene :-)


Oppskriften er veldig enkel - man blander alt det tørre, smelter smør og blander dette sammen til en smuldredeig. Så tar man halvparten av deigen i en ildfast form og legger eplebitene over blandet med potetmelet og vaniljesukkeret.


Jeg valgte å kun bruke fem grønne epler og synes det ble passe. Kan være lurt å se an størrelsen på eplene.
 Så drysser man resten av deigen på toppen og voila - paien er ferdig :-) Stekes i 40 minutter og serveres varm med is, krem eller vaniljesaus til (eller alle tre ;-) )


Vanskelig å få et fint bilde av det siden det ikke blir noe kakestykke, men smaker helt himmelsk godt og får en sprø knasende deig og seigt og søtt med eplene i midten. Anbefales!
 
Fortsatt God Helg :-)
 
og her er et hint om hva som skal skje her i morgen... ;-)
 

Ingen kommentarer: